_____________ IT Management Services ___________
Contacteer ons: 015 347 321

Back-up & Disaster Recovery

Een betrouwbare back-up oplossing is natuurlijk onmisbaar.  Gegevensverlies kan grote gevolgen hebben, zowel voor uw bedrijf (denk maar aan de continuïteit van uw diensten of levering van producten) als voor uw klanten en medewerkers. (verloren facturen, back-orders, rapporten, …)

Het is daarom van groot belang dat u de juiste strategie kiest voor het veiligstellen van uw kostbare data en systemen.  Een echte disaster recovery is ook haalbaar voor de KMO.

We maken gebruik van de laatste ontwikkelingen wat betreft back-up, replicatie en storage, eventueel samengebracht met virtualisatie.  Zo is het bijvoorbeeld perfect mogelijk om een fysieke server volledig terug op te starten in een virtuele omgeving.  En wat dacht u van een back-up oplossing in de Cloud?  Portael-IT heeft zijn eigen dedicated server in zijn eigen kantoren waarop de klant, via internet, de nodige back-ups kan bewaren.  Dergelijke off-site back-ups geven een grote meerwaarde aan de back-up strategie.  Denk maar eens aan brand, overstroming of een blikseminslag.  Met een off-site back-up is je data hiervoor veilig gesteld.